December 19, 2009

Cool Collector # Food Files

De bijzondere lolly’s blijven opduiken, dit exemplaar vond ik wel erg leuk. Een lolly in de vorm van een spuitbus. Nou niet bepaald het eerste waar ik aan denk als ik denk aan een lolly. De lolly ‘s ‘spraycandyi’ zijn ontworpen ROYALSTEEZ, conceptueel kunstenaar, grafisch ontwerper en graffiti artist Brian Kersbergen, die ook deel uitmaakt van het kunstenaarscollectief Kwasten met de Gasten.
Hij ontwierp de artistieke snoepjes en produceerde ze in samenwerking met Papabubble in Amsterdam. Deze snoepwinkel, ooit begonnen in Barcelona, heeft behalve in de hoofdstad inmiddels ook vestigingen in Tokio, New York en Seoel. De keten blijft wat de afmetingen van de winkels betreft kleinschalig. De vestiging in Amsterdam is een zoet winkeltje op de Haarlemmerdijk, dat inmiddels een aardige naam bij de Mokummers heeft opgebouwd met handgemaakt suikerwerk.

Met ROYALSTEEZ werd vorig jaar al samengewerkt, toen tijdens de hysterische Damien Hirst-hype For the Love of Candy werd vervaardigd, een schedel voorzien van gele snoepjes. Niet alleen ter consumptie, ook om te bewonderen, getuige diverse exposities waar de smakelijke schedel werd getoond.
De fors uitgevallen Spraycandy-lolly's (lekker lang likken; 400 gram schoon aan de stok) dragen de luisterrijke namen Bubblegum Cyan, Strawberry Magenta, Banana Yellow en Passionfruit Black en smaken met een beetje fantasie navenant.
Candy addicts met een sterk glazuur weten genoeg: de lollies zijn nog tot eind van dit jaar te koop bij Papabubble, Haarlemmerdijk 70 in Amsterdam

Bron: Bright.nl

0 reacties: