January 18, 2011

Cool Collector # Style Files

Normally I wright in English for the international guests, but this post is about a Dutch handbook. So when it appears in English I will repost this one in English! I'm Sorry!

De laatste tijd verschijnen er nogal wat handboeken voor mannen. Voor vaders, vinexjagers, mannen die het gewoon allemaal even niet meer weten en nu is er ook het handboek voor de man die ik als vrouw het liefst zie, de Held!

Geestelijk vader van het Heldenhandboek, Joël Ferdinandus, is sinds 2008 de trotse eigenaar van de 'all inclusive store for men' LokalHeroz, gevestigd in het centrum van Rotterdam. Het aanbod van LokalHeroz is geselecteerd op kwaliteit en authenticiteit en staat garant voor een individuele stijl. Joël Ferdinandus die zijn klanten daadwerkelijk als koning behandeld en hen heeft omgedoopt tot #helden is een fervent twitteraar. Via twitter weet hij zijn klantenkring te mobiliseren tot het ondernemen van diverse projecten, van het witte fietsenplan 2.0. tot het lopen van marathons. En nu is er het #heldenhandboek, het handboek voor de nieuwerwetse man, over stijl, social media, etiquette en allerlei andere essentiële weetjes die van een man een held maken!

Ondanks dat ik een vrouw ben, en niet van plan ben een nieuwerwetse man te worden heb ik erg genoten van het heldenhandboek. Het is leuk geschreven en over de ideale nieuwerwetse man die door het handboek geschetst word valt weinig te klagen, het veroorzaakt hooguit wat teleurstelling over je eigen man. Ik zou alle vrouwen willen vragen dit hun zoontjes voor te lezen vanaf dat ze een jaar of zeven zijn totdat ze een jaar of zeventien zijn, dat maakt onze dochters vast blij! Het kan ook erg functioneel zijn indien je vraagt welke competenties je potentiële man mist! Helaas mist het handboek nog een hoofdstuk over het huishouden, zoals: een echte held draagt ten alle tijden zelf de vuilniszakken naar buiten, of een echte held brengt zijn eigen bierkrat terug.... maar ik snap ook wel dat dat niet in een stijlhandboek thuis hoort!

Kortom een aanrader! Het boek is alleen digitaal verkrijgbaar voor op de computer of op je I-phone! Download hem hier! Het Handboek voor de Nieuwerwetse Man is een coproductie van Alfred Jansen Communicatie (concept & tekst), RauwCC (ontwerp) en Nowton (realisatie).

0 reacties: