March 25, 2010

Cool Collector # Shopping Files


Aanstaande vrijdag is de officiële opening van ANSH46 (ANSH = ANother SHop), Rotterdams nieuwste fashionstore voor vrouwen aan de Mauritsweg 51. Het is niet alleen de nieuwste maar naar alle waarschijnlijkheid ook gelijk de hipste van Rotterdam. Afgelopen week heb ik al een kijkje genomen in de winkel en niet alleen de collectie die bestaat uit merken als Vilsbol de Arce, Complex Geometries, Carin Wester, Butterflysoulfire, Minimarket, Twist&Tango, Supertrash en Bibi Chemnitz is vooruitstrevend, exclusief en samengevat supercool. Ook het interieur is doordacht en vooruitstrevend, de inspanning straalt ervan af. De sfeer is relaxed, industrieel, fris en voorzien van zeer verrassende details. Verantwoordelijk voor het interieur zijn ontwerpers Aart van Asseldonk en Pim Wetzel, wiens sites ook zeker een bezoekje waardig zijn! Ook de website en de promotie passen perfect bij de all-over-style van ANSH46 die fris, industrieel, grootstedelijk, poëtisch en zichtbaar geïnspireerd is door Scandinavisch design. Alles bij elkaar getuigd dit van een goed uitgedacht en doorvertaald concept dat helemaal bij de tijdsgeest past!


In tegenstelling tot een hoop exclusieve zaken is ANSH46 geen lullig klein zaakje, maar een vrij grote winkel waar je niet in één oogopslag uitgekeken bent. Qua prijzen hoef je ook niet bang te zijn, je kunt er gemakkelijk 200 euro aan een jurk uitgeven maar voor 50 euro kun je ook zeer gelukkig slagen! Dit maakt de winkel laagdrempelig en toegankelijk voor mensen die wel graag iets exclusiefs dragen maar bang zijn om duurdere zaken in te lopen om vervolgens door het verwaande personeel weggekeken te worden. Bij ANSH46 hoef je daar absoluut niet bang voor te zijn.


Wat ook gezegd moet worden over ANSH46 is dat de eigenaar Wouter Leenders en de groep mensen die keihard geholpen hebben met het verbouwen en realiseren van ANSH46 begin twintig zijn! Persoonlijk vind ik dat het ontwikkelen en realiseren van een concept als ANSH46 op die leeftijd zeker respect afdwingt. Het jonge enthousiasme en de ambitie spat er dan ook van af.
Vrijdag 26 maart is de officiële opening van ANSH46. Van 16.00u tot 0.00u kun je bij ANSH46 terecht voor een gratis drankje van Martini & Vedette met muziek door Henno Hamstra & Strange Boutique. Kun je niet, ga dan zeker een andere keer als je in Rotterdam bent eens kijken bij ANSH46, Mauritsweg 51.

0 reacties: