February 10, 2010



Cool Collector # Brand Files



Benetton spelt handig in op social media met hun nieuwe IT’S MY TIME Global Casting Competition campagne. De casting draait om het vinden van het nieuwe gezicht van de reclamecampagne voor de wintercollectie van 2010/2011. Benetton heeft hiervoor een frisse en trendy ogende site gelanceerd met daarin de oproep om mee te doen aan deze casting. Benetton geeft hierbij nadrukkelijk aan dat het niet alleen om uiterlijk gaat. ‘We're looking for something different, something unconventional, something surprising, something real. It's not just how you look but how you are.’aldus Benetton.

Deze boodschap maakt het al gelijk een stuk toegankelijker voor mensen om daadwerkelijk te besluiten mee te doen. De manier waarop je mee kunt doen is ook erg bij de tijd en goed te doen voor de wat minder technische in de samenleving. Het is de bedoeling dat je een profiel bouwt op de site en je hoeft slechts 1 foto in te sturen om te beginnen, de rest is aan jou. Hoe meer foto’s van je leven en je stijl je upload, hoe meer kans je hebt om te winnen. Be creative. Show us what it means to be you and give us a window into your world.”aldus Benetton.
Uit de profielen worden 100 deelnemers geselecteerd die in het nieuwe boek van Benneton verschijnen en voor 200 euro bij Benetton mogen shoppen. Van deze deelnemers worden 20 deelnemers gekozen die overgevlogen worden naar New York om op de foto te gaan voor de Benetton catalogus. Hierbij belooft Benetton de winnaars een onvergetelijke week in New York met modefotograaf Josh Olins.

Zelf vind ik dit een erg leuke campagne, leuk is ook dat alle profielen te bekijken zijn op de IT’S MY TIME website. Je ziet jongeren vanuit de hele wereld die hun lifestyle in beeld brengen en dat is best vermakelijk. Bovendien komen de inzendingen vanuit heel de wereld, dit geeft ook een leuk beeld van hoe mensen in andere steden leven. Marketing-technisch dus heel slim. Ze bouwen zo ook een handig archiefje van een bijna kosteloos en vrijwillig marketingonderzoek!
Anyhow, heb je altijd al model willen zijn voor een groot modemerk en je hebt wel style maar je bent geen megabeauty… klik er even op los met je camera … en ga hier aan de slag! De wedstrijd loopt tot 18 maart dus wel opschieten! Succes! Mocht één van mijn lezers meedoen, mail me even, dan zal ik op je stemmen!

0 reacties: