February 19, 2010



Cool Collector # Identity Files



Barbie heeft al een aardig cv opgebouwd gedurende haar 51 jarige leven. Op wonderlijke wijze wist zij zich van de ene topfunctie naar de andere op te werken. Om uit te zoeken wat Barbie nu moest doen met haar leven, hield Mattel een poll op internet en vroeg meisjes wat voor beroep zij ambieerden. Nu vraag ik me af wat voor soort meisjes op deze pol reageerden want de top vijf komt niet bepaald overeen met de verwachting die ik had. Op één staat presentatrice (begrijpelijk), maar computeringenieur staat op twee gevolgd door architect, milieudeskundige en chirurg. Wat de overheid nou loopt te zeiken over meisjes die geen technisch beroep willen leren is mij een raadsel.

Om te voldoen aan de wensen van de klant introduceert Mattel nu ‘computeringenieur Barbie’. Ze heeft een bril voor de intellectuele look, een Bluetooth-headset, een smartphone, binaire code op haar t-shirt en een roze laptop onder haar arm. De andere beroepen uit de top vijf zullen ook worden uitgebracht.

Toch lijkt Mattel wat te zien in de geekbarbie want in juli komt er nog een bijzonder exemplaar op de markt, de ‘barbie video doll’. Deze is voorzien van een cameraatje in haar nek en kan 30 minuten film opnemen. Je kunt het terugkijken op een klein lcd-schermpje op haar rug. Ook is de pop voorzien van een usb-aansluiting. Ideaal voor vieze pedomannetjes! (geen tip, maar waarschuwing). Voor slechts 50 dollar.

Mattel doet erg zijn best weer zieltjes te winnen, Barbie’s hoogtijjaren zijn al lang voorbij. De nieuwe kids lijken weinig met haar op te hebben. Toch denk ik dat ze voor groot succes een Nintendo DS exemplaar zouden moeten ontwikkelen gezien ieder kind vergroeid lijkt te zijn met dit apparaat.

0 reacties: