December 24, 2009

Cool Collector # Trend Files


Hilde Roothart, trendwatcher en eigenaar van trendbureau Trendslator brengt ieder jaar in januari een inspirerend trendboek uit. MOOD 10 komt er aan en kun je nu bestellen op de website van Trendslator. Hieronder alvast een kleine samenvatting van de MOOD van 2010, het jaar van de hoop!


Op een tweesprong

‘Het jaar 2010 wordt het jaar van de hoop,’ zegt trendwatcher
Hilde Roothart naar aanleiding van recent trendonderzoek door haar bureau Trendslator. Duidelijker dan een jaar geleden is dat we op een tweesprong staan. De ene kant op is een sprong terug in de tijd, naar de Zaanse Schans en de Zuiderzee, binnen de grenzen van het veilige Nederland. Deze tendens is ingegeven door angst voor het onbekende en gebrek aan vertrouwen in de toekomst. De andere kant op is vooruit, de weg van de hoop en de verandering.

Een betere toekomst

In het nieuwe trendboek, MOOD 10, van Trendslator, dat in januari 2010 verschijnt, wordt duidelijk dat er geen weg terug is. Het pad vooruit is smal, want de toekomst is altijd onzeker. Maar een crisis biedt, naast veel ellende en verdriet, ook kansen op een betere toekomst. Er is sprake van een overgang van een fantoomeconomie en een sorry-economie naar een kringloopsamenleving waarbij het gaat om geven in plaats van nemen. De positivo’s winnen het van de recessionista’s en creatieve green collar workers komen in de plaats van uitgerangeerde white collar workers.


Tegenstellingen overbruggen

Wanneer we de tegenstellingen kunnen overbruggen, en bruggen gaan bouwen in plaats van muren, kunnen we werken aan een toekomst vol met kansen in plaats van bedreigingen. Daarbij bieden elementen uit het verleden, zoals de coöperatie en nabuurschap, de inspiratie voor de toekomst. Er is een groter belang dan het eigenbelang. Door onze hoop met elkaar te delen en in daden om te zetten, hebben we kans op meer welzijn voor velen in plaats van meer welvaart voor enkelen.


Klik hier om de preview te bekijken van MOOD10!Trendslator stelde ook een hot en not lijst samen voor 2010, die kun je hier bekijken.

0 reacties: