December 3, 2009

Cool Collector # Art Files


In Amsterdam is de zoektocht gestart naar Jan Modaal. We hebben allemaal wel eens van hem gehoord maar wie het is?? In het kader van dit thema vind in de Beurs van Berlage een grote kunstmanifestatie plaats, ‘Niet Normaal’. Nationale en internationale kunstenaars geven hier hun visie over wat normaal is. Want wie bepaalt dat dan? De markt, de media en de maatschappij bepalen steeds meer hoe we naar onszelf en naar anderen kijken. Perfectie is de Norm. Maar wanneer is iemand perfect? Of beter gezegd, wie voldoet er aan de norm? Leggen we de grens bij een rimpel, een depressie, bij iemand die geen carrière wilt maken, een zichtbare prothese, het slikken van pillen die de intelligentie vergroten of ingrijpende lichaamscorrecties?
De tentoonstelling is onderverdeeld in drie thema’s.
PERFECTIE IS DE NORM;
CONSUMPTIEDRIFT
MENS EN TECHNOLOGIE
Deze actuele thema’s staan centraal tijdens de manifestatie en sluiten helemaal aan op de actuele zoektocht naar de Nederlandse identiteit. Er zijn werken te zien van onder anderen Marc Quinn, Marlene Dumas, The Chapman Brothers, Viktor & Rolf, Aernout Mik. Maxima, de aanstichtster van de Nationale identiteitscrisis was zo vriendelijk deze manifestie te openen. Op de website gaan ze ook op zoek naar de normale Nederlander, normale Nederlanders worden gevraagd hun pasfoto up te loaden zodat de organisatie aan het einde van het project een beeld kan maken bij de gemiddelde Nederlander. Dus mocht je je geroepen voelen bij te dragen aan de Nederlandse identiteit… klik hier. Daarnaast worden er discussieavonden, filmavonden en lezingen georganiseerd omtrent dit thema.
De tentoonstelling en overige activiteiten vinden plaats van 16 december tot en met 7 maart in de Beurs van Berlage.

via:
www.blend.nl

1 reacties:

josé said...

Hebben die tamelijk enge posters die in Amsterdam op de billboards hangen hiermee te maken? Over Jan Modaal die toch niet zo normaal is? Ik kan ze niet duiden