October 6, 2009






The Cool Collector # Food Files

Food design is hot, daar waren we inmiddels wel achter. Maar dit eten ziet er toch wel heel anders uit. Dit is een glow-in-the-dark-jelly-installation... Ja glow-in-the-dark is in, Louis Vuitton deed het, the Black Eyed Pees schilderde zich ook vol met glow-in-the-dark-verf en in diverse modeshoots zien we het ook terug. Maar in eten had ik het nog niet gezien. Het Britse foodarchitecture duo Bompas & Parr hebben dit menu speciaal gemaakt voor voor het Museum of Modern Art in San Fransisco. De pudding smaakte naar Sherry en Tonic.. Uiteraard vraag je je af hoe je zo iets op veilige wijze bereid. Bij mij gaan in ieder geval alarmbellen rinkelen als mijn eten licht geeft. Ze hebben dan ook de hulp van scheikundige ingeschakeld. “We worked with a chemical explosives expert, and we said, ‘We really want to come up with something that glows in the dark.’ And he came up with all these compounds, and a self detonating jelly,” aldus Bompas. Ben zeer benieuwd wanneer deze toepassing ook voor de gewone consument een mogelijkheid wordt, het geeft fooddesign in ieder geval weer een nieuwe dimensie!

0 reacties: