April 29, 2010










Cool Collector # Crafting Files

Deze beelden vind ik absoluut prachtig, de kleur, de fotografie maar vooral de techniek is heel orgineel. De foto's zijn gemaakt door Ausra Osipaviciute en Gintare Pasakarnyte heeft het borduurwerk verzorgt! Een zeer geslaagde fotoserie! De laatste tijd heb ik vaker borduur/foto combi's voorbij zien komen, maar dit is absoluut de beste die ik tot nu toe gezien heb. Ben zeer benieuwd wie zich hier ook aan gaan wagen!



















Cool Collector # Style Files

Tijdens het surfen kwam ik deze collectie 'Victorian Sci-Fi surgery' van
Gabriella Marina Gonzalez tegen. Ze maakt zowel accessoires als kleding. Persoonlijk ben ik niet helemaal van mijn stoel geslagen van schoonheid maar ik vind de titel of het thema wel heel erg tof. Daarnaast moet ik zeggen dat ik die kettinkjes van oorbel naar oorbel erg goed gevonden vind! Al heel lang niet meer gezien en past zeer goed in het modebeeld.















Cool Collector # Style Files

Delen op internet leek in eerste instantie iets voor slimme geekkids, maar niet is minder waar! Ook steeds meer simpele concrete ideeen worden gedeeld op internet. Zo ook nagelstyling, hoewel het imago van nagelstylisten vaak niet is van ‘wow wat een technische meisjes’ weten ze wel heel technisch duidelijke tutorials te kunnen maken en deze op youtube te zetten. Van de week heb ik een paar van deze tutorials bekeken en ik moet zeggen dat ik ze heel vermakelijk vond, vaak toch wel een beetje fout, kitscherige muziek, cheapy achtergrondjes maar de creaties die ze bedenken zijn hilarisch! Een voorbeeld is het youtube channel van Flyndia, ze heeft hier best veel filmpjes staan van haar creaties! Zeker de moeite waard!



Cool Collector # Accessoiry Files

Zie hier de sneakpreview van de komende special 'Chanel meets Shanghai' collection... lovin it!!! Heel erg Chanel en heel erg China.... Een soort 'Harakuju Chic'!



Cool Collector # Anti Files


Persoonlijk ben ik een grote fan van Zevs, de straatartiest uit Parijs die beroemd werd met zijn dripping logo’s. Hij beelde logo’s megagroot af op muren maar van onderen droop de verf naar beneden, zo over de straat heen. Dit om aan te geven hoe doordropen ons dagelijks leven is van logo’s. Deze kunstwerken vonden al snel een ander podium dan de straat, het duurde niet lang voor Zevs ook zijn kunstwerken van museummuren mocht laten druipen!
Gisteren spotte ik dit kettinkje op 2bitchezdeep.blogspot.com, beetje jammer! Mash-ups ben ik een grote voorstander van… maar om nou een mash-up te maken van een mash-up en dan je eigen naam erbij te zetten vind ik wat ver gaan Lasse R. Jensen! Als Zevs nou zelf een accessoire lijn was begonnen was ik er wel blij van geworden!
April 25, 2010



Cool Collector # Identity Files

Nerds hebben allang geen stoffig en sullig imago meer, de nerd anno 2010 is populair vanwege zijn grote potentie op de arbeidsmarkt en daardoor grote kans op succes en een goedgevulde beurs. Beetje jammer dat de Nerds dat zelf ook doorkrijgen, in de vormgeving zie je steeds meer 'beeldgrapjes' met een knipoog naar het seksleven van de Nerd. Zo zie je hierboven een ver-nerd-i-seert playboylogo en een Dart Vader condoom. Ben zeer benieuwd wat ons nog meer te wachten staat aan dit soort gadgets.

Cool Collector # Toy Files

Voor $42 dollar kun je hem
hier scoren, je eigen Obama action Hero! Nu ben ik een beetje over mijn Barbie’s heen gegroeid, maar mocht ik nu acht zijn… was het bye bye Ken … hello Barack!!















Cool Collector # Brand Files

Zie hier beelden van één van de 'rebrand' acties van Street art collective TrustoCorp, die 'awareness' wensen te combineren met kwalitatief design. Deze actie hield in dat ze in supermarkten producten omwisselde met look-a-likes die op het eerste gezicht hetzelfde lijken maar als je nog een keer kijkt een andere boodschap blijken te hebben. Veel informatie over de motieven van dit street art collective is er niet te vinden. Persoonlijk vind ik de actie enigzins achterhaald, het lijkt wel heel erg op de Culture Jam beweging uit de jaren negentig, alleen dan iets gestileerder (wat absoluut slim is). Mijn favoriet is de Bulimia snickers! De andere producten vind ik een beetje flauw! Uiteindelijk zijn er ook aspecten die ik wel kan waarderen aan dit initiatief, het is toegankelijk, ondeugend en je brengt de boodschap onder de 'gewone' mensen.




























Cool Collector # Style Files

Geannimeerde mode editorials, je ziet ze steeds meer! Eerder was Marge Simpson al model voor Harpers Bazaar en ging ze uit de kleren in Playboy. Deze keer komt de Spaanse Elle met modeontwerpers in de vorm van Disneyfiguren getekend door Ulrich Schröder. Zo zien we Karl Lagerfield als Goofy, Donnatella Versace als Katrien Duck, John Galliano als Donald Duck en Dolce en Gabbana als Mickey en Goofy. Persoonlijk vind ik het wel enigszins grappig, maar om nou te zeggen mooi? Ik geloof dat ik de kleding toch liever gefotografeerd bekijk!










Cool Collector # Hair Files

De bovenstaande beelden worden gebruikt ter promotie van de workshop ‘crazy hair’ in Spanje. Deze workshop word gegeven in door het Centre International de Recherche et d’Education Culturelle et Agricole (C.I.R.E.C.A) in samenwerking met Studio Marisol en CuldeSac. Nu snap ik heus wel dat dat niet veel uitmaakt want de meesten van jullie incl. ikzelf zijn geen haarstylisten, het gaat mij vooral om de beelden! Hoe tof zijn die gevlochten haartooi! Ze hebben naar mijn mening ook iets oud Hollands maar tegelijkertijd iets heel moderns. Ook de vlechten die gewoon gedrappeerd zijn om de nek vind ik mooi, zo simpel maar heel poëtisch! De workshop heeft ook verdere ambities dan enkel haar stylen, zo word er ook ingezoomd op de vraag of er meer sociaal bewustzijn kan worden gekweekt door middel van haarstyling.



















Cool Collector # Editorial Files

Zie hier een editorial die futurisme eens plaatst in de ‘gewone’ wereld. Het mag dan wel de ‘gewone’ wereld van Hollywood zijn, maar toch! Ik word er wel blij van! Actrice Milla Jovovich staat model en draagt kleding uit de spring collectie van Burberry Prorsum, de fotografie werd gedaan door Simon Upton. De editorial is te vinden in het aprilnummer van Harper’s Bazaar Singapore.
Bron: fashiongonerogue.com
April 22, 2010



Cool Collector # Cool Collector Files

Gisteravond vonden de TWOTY-awards plaats in de MTV studio in Amsterdam. Er werden awards tijdens het dinergala uitgereikt in diverse categorieën. De categorie upcomming talent was voor mij extra spannend want voor die categorie was ik zelf genomineerd! De spanning duurde niet lang want het was de eerste TWOTY die na de opening werd uitgedeeld en zoals ik stiekem toch wel erg hoopte was the winner…moi! Andere winnaars deze avond waren Neelie Kroes die de categorie Trendsetter Of the Year won), Trendsactive die de TWOTY voor best agency won. Annemarie Commandeur werd winnaar in de categorie Fashion, Nalden de categorie Jongeren, Hans Steenbergen voor Food, Boris Veldhuijzen voor Technology, Lisette Kreischer voor Sustainability, Join the Pipe voor Implementation of the Year. De uiteindelijke Trendwatcher Of The Year award ging naar Carl Rohde en de oeuvre prijs ging naar Lidewij Edelkoort. Geen vervelend rijtje om in te moeten staan al zeg ik het zelf! De jury bekroont elk jaar de allerbeste trendprofessionals en de allerbeste toepassingen en beargumenteerde de keuze voor mij als volgt:

‘Kippenvel. Ze neemt je mee op haar eigen ontdekkingsreis. Een ruwe diamant. Dit heb ik nog niet eerder gezien, Zo’n eigen stijl, zo doordrenkt in alle visuals die ze maakt. Een oog voor stijl, een oog voor perfectie. Zij heeft de absolute ‘Wow’ factor’

Haar werk is authentiek. Daarnaast is zij in staat om van alle trends die zij spot een geheel te maken. Ze is een sterke persoonlijkheid en een aanwinst voor het vak. Ze weet dat op een eigen wijze over te brengen'.


Daarmee durf je wel thuis te komen! Momenteel ben ik erg trots en blij en wil ik jullie, de lezers die wellicht ook gestemd hebben bedanken! Het was een ontzettend leuke avond en heb leuke mensen ontmoet! Hierboven zie je cover van de Second Sight, de eerste Engelstalige editie waarin onder andere de artikelen over de winnaars staan. Daarnaast kun je het jury oordeel over de andere deelnemers lezen.


April 8, 2010

Cool Collector # Cool Collector Files

Beste lezers, 18 april gaat deze dame verhuizen. Omdat ik nog onwijs veel moet doen zoals verfen, inpakken, schoonmaken etc. zal ik tot minimaal de verhuizing vermoedelijk weinig tijd overhouden om jullie te voorzien van vers trendnieuws. Als alles achter de rug is, eind april, ben ik zeker weer online!! Ik hoop dat jullie mij dit niet kwalijk nemen en eind april weer terugkomen!!










Cool Collector # Style Files


Toen ik dit werk zag van mijn oud klasgenootje Sophie Ruygrok werd ik helemaal blij. Ik was niet de enige want het werk is genomineerd voor de Coiffure Award. De Coiffure Award is een onafhankelijke haarmodewedstrijd. De jury bestaat uit zeven gerenommeerde kappers die hun sporen in het vak ruimschoots hebben verdiend. Deze zeven jurykappers zullen uiteindelijk bepalen wie de award verdiend.
Het werk van Sophie Ruygrok is gemaakt in samenwerking met haarstyliste Lonneke Koele . Het concept kwam tot stand toen Sophie en Lonneke een tentoonstelling in het diamantmuseum in Amsterdam bezochten. Ze waren vastbesloten iets te gaan proberen met juwelen en kronen en dat is ook gelukt naar mijn mening! De foto’s zijn gebaseerd op leiders van vier verschillende landen, op de foto’s zie je de Engelse kroon van Elizabeth II, een Russische tsarina, het hoofd van een indianen stam en een Egyptische farao.
De serie moest in eerste instantie om de styling van het haar draaien, avantgardische styling was hierbij het uitgangspunt. De rest van de styling, de kleding en accessoires moesten het concept versterken en er één geheel van maken! De fotografie is gedaan door Herman van Gestel. Ik hoop dat ze winnen want ik vind het zeer geslaagd!






Cool Collector # Brand Files

Coca Cola light flirt regelmatig met de modewereld. Deze keer is Coca Cola light de samenwerking aangegaan met Karl Lagerfield. Zijn inmiddels iconische silhouette word afgebeeld op de exclusieve Coca-Cola light aluminum bottle Deze is vanaf 24 april te krijgen bij Collete’s in Parijs.
Bron: Notcot.org