February 26, 2010










Cool Collector # Food Files

Dit project is van de Chinese designer Daizi Zheng. Het project is geïnspireerd op het wereldwijd toenemende obesitas probleem. De serie van voedselverpakkingen is geïnspireerd op hoe mensen psychisch reageren op stereotype snackverpakkingen. Het zien van een McDonald’s frietdoosje of een pakje sigaretten zou mensen psychisch positieve prikkels geven. Zheng besloot daarom deze prikkels in te zetten om mensen aan gezond voedsel te krijgen door wel de verpakking te gebruiken maar deze te vullen met bijvoorbeeld wortels in de vorm van sigaretten. Ik vind het wel een geloofwaardig verhaal en een goed idee!










Cool Collector # Accessoiry Files

Wie van ringen en andere hand-decoratie houd moet zeker het blog ‘Fuck Yeah Rings’ (ben niet erg fan van de titel, beetje te tacky) gaan bezoeken. Dit blog gaat enkel en alleen over ringen, je ziet handen van celebrity’s maar ook uit tijdschriften, streetblogs en eigen content van de makers. Bling is back! Ik vind het shirtje op de foto met ‘broke is the new black’ ook erg leuk!



Cool Collector # Gadget Files

Het is verbazingwekkend dat niemand hier eerder op is gekomen want deze gadget speelt met humor in op de actualiteit. De banken zijn niet meer te vertrouwen dus kun je het maar beter zelf doen! De maker zegt het volgende over zijn idee:

‘My money-printing station for the G40 show.

The process: Once you have decided that you need more money, you grab a blank-note from one of the wads. Then you pick up a stamp, load it with ink from the ink pad and gently but firmly stamp the blank-note.

You replace the stamp, turn the not around and repeat with the other stamp.

When you've made your money, you pay whatever you think is a fitting price by putting notes or coins into the slot in the money making unit.

Yes, we are completely aware that the money box will quickly fill with misprinted notes, gum wrappers and fluff. We are also aware that it will probably at some point be broken into - the piece is obviously about money and what it does to us, so any theft from the money box just makes the message clearer.

Full description of the project at
www.kennmunk.com

Cool Collector # Society Files


Waar het precies door komt zou ik niet weten maar de inwoners van Volendam lijken soms aan een collectieve aandachtsstoornis te lijden. Met hun ‘creativiteit’ weten ze toch altijd weer de aandacht op die paar vierkante meters Nederland te richten. Ditmaal met hun collectieve andere probleem ‘drugs’. De moeders van Volendam maken zich namelijk ernstig zorgen over de plaatselijke jeugd en hebben om dit te bestrijden de ‘Moedige Moeders’ opgericht. Deze moeders konden het niet langer aanzien hoe hun kinderen zichzelf ten gronde snoven. De eerste ‘creatieve’ slogan die ze gebruikten was ‘Je bent een varken als je gaat snuiven’ (want die hebben ook een rare neus???). Blijkbaar sloeg het niet zo goed aan want de Moedige Moeders hebben weer flink zitten brainstormen over een nieuwe slogan en kwamen op het uiterst originele ‘Fuck Drugs’. Ouders die ook fel tegen drugs zijn kunnen T-shirts , stickers en posters bestellen om zo de drugs uit de wereld te helpen. De campagne blijkt nog best succesvol en er lopen inmiddels al zo’n 2000 ouders rond met deze T-shirts en woord ‘Rage’ is al gevallen. Op zich best apart die protestouders, nog een paar suggesties: ‘Fuck Fast Food’, ‘Fuck ADHD’, ‘Fuck onveilig vrijen’, ‘Fuck Obesitas’,’Fuck Anorexia’, ‘Fuck Comazuipen’,’Fuck Spijbelen’, ‘Fuck Gameverslaving’….en toen was alle jeugdproblematiek opgelost!

Cool Collector # Interior Files

Decoratiestickers voor je interieur zie je tegenwoordig bijna overal, de meeste vind ik afschuwelijk. Vooral de fantastische tegelstickers van de Xenos! Te bloemerig, te burgerlijk! Deze decoratiesticker voor in huis vind ik leuk gevonden, het is ten minste ook nog een beetje praktisch. Mocht het niet lekker zitten, veroorzaakt het op zijn minst een glimlach! De stickers kosten 30,65 pond en zijn hier verkrijgbaar.

Cool Collector # Gadget Files

Sommige hobbies kosten veel tijd, zoals bijvoorbeeld rakketen maken die eruit zien als krijtjes. John Coker deed er 12 jaar over om zijn idee te realiseren. Als ik 12 jaar deed over het maken van iets zou ik het niet de ruimte in willen schieten…maar goed, lees hier meer over dit vreemde project. De beste man heeft trouwens een heel scala aan designraketten geknutseld die inmiddels allemaal in space rondzwerven. Eigenlijk een soort ter land, ter zee en in de lucht .. maar dan in de ruimte. Op de site staan ook tips over hoe je zelf een raket kunt maken. Altijd handig!
February 19, 2010

Cool Collector # Brand Files


Afgelopen maand blogte ik al over Diesel die ‘stupid people’ zocht en Benneton die op zoek was naar het nieuwe gezicht voor de catalogus. American Apparel doet nu ook een beroep op haar fans en is op zoek naar de mooiste billen. ‘Confident about the junk in your trunk? Show us your assets!’aldus American Apparel. De winnaar word het nieuwe ‘gezicht’ van American Apparels ondergoedlijn in de webshop. Je wordt daarvoor overgevlogen naar LA voor de fotoshoot. Wat je moet doen om in aanmerking te komen voor deze ‘kick-ass-carriere’ is simpel, je fotografeert je billen in een American Apparel boxer, hipster of string en deze foto moet je uploaden op de website. Vervolgens komt jou kontje terecht tussen alle andere kontjes met ambitie en het kontje met de meeste stemmen wint, lucky ass! Ook heel leuk is dat je gelijk je deelname kunt doorlinken naar je Facebook kun al je fb –vrienden je billen zien! Enig! Dus ben je confident about the junk in your trunk? Geef je hier op!



Cool Collector # Identity Files



Barbie heeft al een aardig cv opgebouwd gedurende haar 51 jarige leven. Op wonderlijke wijze wist zij zich van de ene topfunctie naar de andere op te werken. Om uit te zoeken wat Barbie nu moest doen met haar leven, hield Mattel een poll op internet en vroeg meisjes wat voor beroep zij ambieerden. Nu vraag ik me af wat voor soort meisjes op deze pol reageerden want de top vijf komt niet bepaald overeen met de verwachting die ik had. Op één staat presentatrice (begrijpelijk), maar computeringenieur staat op twee gevolgd door architect, milieudeskundige en chirurg. Wat de overheid nou loopt te zeiken over meisjes die geen technisch beroep willen leren is mij een raadsel.

Om te voldoen aan de wensen van de klant introduceert Mattel nu ‘computeringenieur Barbie’. Ze heeft een bril voor de intellectuele look, een Bluetooth-headset, een smartphone, binaire code op haar t-shirt en een roze laptop onder haar arm. De andere beroepen uit de top vijf zullen ook worden uitgebracht.

Toch lijkt Mattel wat te zien in de geekbarbie want in juli komt er nog een bijzonder exemplaar op de markt, de ‘barbie video doll’. Deze is voorzien van een cameraatje in haar nek en kan 30 minuten film opnemen. Je kunt het terugkijken op een klein lcd-schermpje op haar rug. Ook is de pop voorzien van een usb-aansluiting. Ideaal voor vieze pedomannetjes! (geen tip, maar waarschuwing). Voor slechts 50 dollar.

Mattel doet erg zijn best weer zieltjes te winnen, Barbie’s hoogtijjaren zijn al lang voorbij. De nieuwe kids lijken weinig met haar op te hebben. Toch denk ik dat ze voor groot succes een Nintendo DS exemplaar zouden moeten ontwikkelen gezien ieder kind vergroeid lijkt te zijn met dit apparaat.




























Cool Collector # Editorial Files

Zie hier de nieuwste editorial van fotograaf Jacques Dequaker. Dit moet een hele klus zijn geweest want niet alleen is de shoot groot en deels onder water geschoten, het zijn ook 3d foto’s, ofwel eigenlijk heb je een brilletje nodig. De editorial zal geplaatst worden in het nieuwe magazine The KRTL Collective. Ik vind de haarstyling echt geweldig, lekker duivels! Ben zeer benieuwd hoe het eruit ziet met brilletje! Bekijk de hele editorial hier.

Cool Collector # Brand Files

Sephora is een cosmeticabedrijf dat de laatste tijd overal opduikt in de vorm van een vendingmachine. Momenteel hebben zee en actie in samenwerking met Calvin Klein. Voor de ralauch van CK one, staan er een aantal Calvin-Klein-automaten op metrostations in Parijs. In het automaat zitten kleine flesjes van 15 ml voor 10 euro. De automaten kun je vinden op de stations La Défense, Charles-de-Gaulle-Étoile en Montparnasse et Miromesnil. Een uitkomst als je net je Calvin Klein vergeten bent … overkomt mij nou altijd! Zou het niet gewoon handiger zijn als je voor 1 euro even flink ingespraid word en uit meerdere geurtjes kunt kiezen?






Cool Collector # Design Files


Zie hier de lamp ‘favourite things’ van de Zweedse designbureau Chen Karlsson. De lamp werd gepresenteerd op de Zweedse interiuer beurs, het is een lamp en een minigalerie, het is de bedoeling dat je zo een verhaal kunt vertellen in je interieur. Ik vind het superleuk en hoop dat IKEA het idee koopt! Want ik wil hem ook en het liefst heel veel voor een heel lang verhaal! Meer info op: http://www.chenkarlsson.com/
February 17, 2010















Cool Collector # Editorial Files

Zie hier de nieuwste editorial door fotograaf Tim Walker, China White.
Centraal staat model Sasha Pivovaro, je kunt de editorial vinden in de Vogue UK van maart. I love it. Theatraal, sierlijk...romantisch...overgestileerd...dramatisch.. etc. etc. De beelden spreken voor zich!















Cool Collector # Identity Files



De opzij van februari wijd een artikel aan de nieuwe generatie popvrouwen. Een vermakelijk en interessant artikel met een positieve toon. Opzij is geloof het of niet, erg te spreken over de nieuwe popiconen. Deze zouden volgends het artikel een stuk feministischer zijn dat de popiconen van tien jaar geleden. Daarmee doelen zij op de maagdelijke Britney’s en Christina’s. Uitgelicht worden Beth Ditto, La Roux en Lady Gaga. Volgends de opzij zijn zij net als hun voorgangsters ook erg uitgedost en kleden zij zich veel te schaars maar doen ze het met een betere reden.”Ook deze sterren lopen in hun onderbroek met geblondeerd haar, maar dan vooral omdat ze het zelf lijken te willen. Daardoor zijn ze als rolmodellen een stuk geloofwaardiger’ Aldus opzij. Excentriek zijn of een signature look hebben is essentieel voor deze generatie, authentiek zijn is belangrijk. Ook brutaal en eigenwijs en vooral zelfstandig zijn lijkt een voorwaarde van het succes. Zelf doorbreken op youtube inspireert meer dan iemand die door een platenmaatschappij in de markt is gezet. Het artikel noemt tal van voorbeelden en leuke annecdotes waaruit blijkt dat deze nieuwe generatie rolmodellen een verademing zijn in vergelijking met hun voorgangers en daar ben ik het helemaal mee eens. Daarom raad ik jullie allemaal aan om de Opzij te kopen en het artikel ‘Kiss my ass’(blz. 62) te lezen!










































Cool Collector # Editorial Files

Harper's Bazaar maakte een editorial geheel in het teken van global warming, de editorial heet dan ook heel orgineel 'global warming'. Wat het nou precies met global warming te maken heeft weet ik niet. Ik vind de beelden vrij vaag. Er word gesuggereerd dat de dames ernstig goed gekleed op zoek zijn naar een manier om de global warming terug te dringen. Maar als je me had verteld dat het over een wetenschapsmissie naar kernbommen had gegaan had ik het ook gelooft. Maar goed, ik ga niet al te bitter en bitchy doen want ik ben blij dat ze weer eens een 'trendthema' oppakken. De fotografie is gedaan door Peter Lindbergh. Bekijk de hele editorial
hier.
bron:
www.touchpuppet.com










Cool Collector # Style Files

Soms heb je als trendwatcher iets gemist waarvan je denkt 'hoe heb ik het kunnen missen?' Zo is de hele gele Zeeman boxershorthype aan mij voorbij gegaan en dat neem ik mezelf best kwalijk. Gelukkig krijgt deze hype een vervolg en kan ik alsnog even verslag geven van deze ietwat wonderlijke trend.

Iedere generatie tieners heeft te maken met bepaalde merken en producten die nodig zijn om de middelbare schooljaren te overleven. Toen ik op de middelbare school zat liep de gabberperiode op zijn eind maar was je imago wel sterk afhankelijk van de Nike air max die je had. Een ander merk was eigenlijk geen optie, het zou sociale zelfmoord zijn geweest. Als ik de verhalen moet geloven hebben de huidige tieners geen schijn van kans op enige vorm van populariteit zonder een Björn Borg boxershort. Helaas veroorzaakt dit ook al die afgezakte broeken bij veel te dikke Tieners waardoor wij elke dag hordes vetrollen moeten aanschouwen die afgekneld worden door de woorden Björn en Borg. Een Björn Borg boxershort kost al snel 25 euro en de gemiddelde tiener heeft hierdoor een ondergoedcollectie die meer waard is dan de gemiddelde lingeriecollectie van hun moeders. Niet erg democratisch vind ik zelf en zo zat ik al een tijdje op een tegentrend te wachten.

Die heb ik dus gemist want Zeeman deed een zeer geslaagde poging door kanariegele boxershorts gratis aan te bieden ( je moet wel 3,90 neerleggen voor de verzending). Dit alles gepromoot op billboards die sterk deden denken aan de manier waarop Björn Borg adverteerd, overdreven gelikt in vergelijking met wat we van Zeeman gewend zijn. Zeeman creëerde zo een anti-fashionstatement en anti-fashionstatements zijn hip! A new 'collectors item' was born...Op Hyves werd zelfs een fansite van het gele collectors item opgericht.
Het liep zo storm op de website waar je ze kon bestellen dat Zeeman de vraag niet meer aankon. Dit alles vond plaats in november toen de boxershort voor de mannen werd aangeboden. Momenteel krijgt dit verhaal een vervolg doordat Zeeman nu ook voor dames twee 'hipsters' aanbied, een gele en één met een print van de klasieke 'zeemanletters'. Als 'Cool Collector' probeerde ik uiteraard direct een poging te doen om deze 'gratis' te bestellen maar helaas... Zeeman meld al twee dagen 'wegens te groot succes is het vandaag niet mogelijk te bestellen'... dus wie er nog werk zoekt... ik voorzie vacature's...
Ook een leuk detail is dat er op de fansite al gewaarschuwd word voor immitatieboxershorts... Ja lezers u leest het goed, het is zo ver gekomen dat we moeten oppassen of we wel een 'echte' Zeemanboxershort kopen i.p.v. een 'merkloze'... En net als je denkt dat het niet hipper kan ... je kan de textielsuper ook volgen op Twitter... om op de hoogte te blijven van de gele onderbroeken... toe maar!





Cool Collector # Media Files

Terwijl ik op zoek was naar de tijden waarop 'A single man' draaien in de bioscoop kwam ik iets interessants tegen dat ik even wil delen. Op 1 maart vind namelijk de upload cinema in Rotterdam Cinerama plaats met een heel leuk en interessant thema 'activisme op internet'. Deze keer laten ze zien hoe mensen de kracht van video en internet gebruiken om een statement te maken, of beter nog: verandering teweeg te brengen. Deze editie wordt geproduceerd in nauwe samenwerking met het Movies That Matter Festival (een initiatief van Amnesty International). Gastcurator is Taco Ruighaver, directeur en hoofd programmering van het festival.
Kortom klinkt in mijn oren als een zeer vermakelijke en interessante avond!
Maandag 1 maart, 21.30u en voor slecht 5 euro! klik hier voor meer info.





















Cool Collector # Editorial Files

Zie
hier de editorial 'Cybertribe', te vinden in de Vogue Uk van maart. Dat Tribes en Tribals erg populair waren in de editorials de laatste tijd wisten we al. De combinatie met futurisme hebben we nog niet veel gezien. Ik vind de combinatie wel verfrissend. Normaal gesproken is het thema futurisme clean en grijs, het cliché toekomstbeeld. Maar waarom zouden we in de toekomst geen behoefte meer hebben om onze cultuur en kleur uit te dragen? Voor kleurliefhebbers als ik is deze styling daarom een verademing. De fotografie is gedaan door Josh Olins, het model is Freja Beha Erichsen. Bekijk de hele editorial hier.
bron:
coutequecoute.blogspot.com