October 29, 2009





























Cool Collector # Photography Files

Mijn vriendin en (ex) klasgenoot Atlynn Vrolijk heeft een groot talent voor fotografie en mixed media collage's. Ze is net afgestudeerd aan de Willem de Kooning academie en sinds kort is haar blog online, dit wil ik dit graag even onder de aandacht brengen. Atlynn verscheen deze maand met een interview in het online magazine Mixin waar ze sprak over haar afstudeerwerk "desire and shame".

"Het fascinerende idee om personen op hun intiemste moment vast te leggen is het uitgangspunt geweest voor het fotograferen van de serie ‘Desire and shame’. De verschillende thema’s zijn op een voyeuristische en soms confronterende manier vast gelegd. Gevoelige en breekbare momenten worden in beeld gevangen. De zoektocht naar personen die hun intieme momenten, verborgen schaamte en onuitgesproken verlangens met mij willen delen zijn belangrijke onderwerpen die de foto’s een diepere lading geven.Als fotograaf refereer ik in mijn werk vaak naar mijn eigen jeugd en herinneringen van het verleden. De vergeelde oude foto’s uit de serie ‘Origins’ laat zien hoe ik mijn familieleden als model neerzet in hun huiselijke omgeving, met kleding die refereert naar vervlogen en vergeten tijden van vroeger." - Aldus Atlynn

De hele serie 'Desire and shame' is te zien bij het interview en op haar fotoblog. Op haar fotoblog kun je ook haar prachtige collage's zien. Een aanrader! Check het!
October 25, 2009




























Cool Collector # Editorial Files

Net als de onderstaande editorial kun je deze vinden in de Vogue Paris van November 2009. Raquel Zimmermann staat hier model in de editoril "graffiti couture". De fotograaf werkte hiervoor samen met , een zeer divers creatief ontwerpbureau dat zich vooral richt op urban en toydesign. De resultaten vind ik erg mooi. Heel superhero goes chique gevoel, maar toch heel toegankelijk. Erg mooi! Bekijk hier de hele editorial.




































Cool Collector # Editorial Files

Deze editorial vind je in het novembernummer van Vogue Paris. De editorial is gefotografeerd door David Sims en Carine Roitfeld deed de styling. De styling is werkelijk een grote inspiratie, lekker eclectisch! Bekijk hier de hele editorial.

Cool Collector # Style Files


De Japanners hebben weer eens iets briljants verzonnen om hun ogen groter te laten lijken. Dit zijn wimpers met ledverlichting, het maakt je ogen groter en opvallender, dat tweede snap ik wel! Ze zijn alleen populairder in het manga- en fantasycercuit dat in het cosmetische circuit, gelukkig maar!

bron: ecouterre.com

Cool Collector # Gadget Files


Op bright.nl stond een stukje over een kleine fotocamera die je om je nek kunt hangen en die elke halve minuut een foto maakt.Het apparaatje word geproduceerd door Vicon en gaat de ViconRevue heten en gaat dan ongeveer 550 euro kosten en komt pas over een aantal maanden in de verkoop. De vraag is alleen wel of het wel helemaal legaal is, je bent een soort wandelend beveiligingssysteem geworden, aldus bright.nl. Daar zit natuurlijk wel iets in. Op zich best grappig zo'n apparaat, maar wie er nou zin heeft om zoveel foto's te kijken. Stel je gaat een avondje stappen, je bent in totaal 6 uur op stap, dat zijn 720 foto's, dan ben je wel even zoet. Ik denk dat ik die trend maar even aan me voorbij laat gaan!

bron: bright.nl

Cool Collector # Design Files

Zie hier een schattig decoratief vaasje dat je aan het plafond kunt bevestigen en voorzien van een zelfgekozen plantje. Dit vaasje is een design van de Japanner, Jung Hwa Jin die het de 'polaroid flower vase' heeft genoemd. Naar mijn mening is er sprake van een plantenbakje, want a. wat voor bloemen passen daarin, en b. op de foto zie ik toch echt een plant, maar vase staat klinkt wel sierlijker. Enfin, het design is geinspireerd op een polaroid en de plant wordt geplaatst in het centrum van de denkbeeldige foto, jaja er is over nagedacht! In ieder geval vind ik het een erg mooi geval en zie ik graag snel meer van dit soort 'plantenbakjes' met een hoog designgevoel die je op kunt hangen! Dus mocht de bijenkorf of de v&d dit lezen, ik wil ook zo'n plantenbak, maar dan wel betaalbaar!!!
bron: core77















Cool Collector # Style Files

Deze editorial, "fashion war" vond ik erg mooi, maar helaas was hij speciaal voor een ander blog www.cyanatrendland.com gemaakt en stond er duidelijk bij dat alle andere bloggers het alleen incl. bijbehorende tekst en links mochten posten. Hieronder daarom het hele verhaal. Wat ik het meest opmerkelijke van dit nieuws vond is dat de collectie die gebruikt word gemaakt is door een nieuw Belgisch talent, Pierre-Antoine Vettorello. Hij is vierdejaars op de modeacademie in Antwerpen. Ik vermoed dat we nog veel van deze jongen gaan horen. Zowiezo wel fijn, internationale aandacht voor talent uit de Benelux! Klik hier om de hele editorial te bekijken.
“Fashion War” Digital Editorial photographed by Laetitia Bica with clothing from Pierre Antoine Vettorello. Produced by C’est Chic Agency - Exclusively for CyanaTrendLand
This beautiful “Fashion War” Digital Editorial was produced by cool Belgiun agency C’est Chic, shot by one of their photographers Laetitia Bica using the collection of talented Pierre-Antoine Vettorello – 4th year fashion student at the Antwerp Academy.
Photographer:
Laetitia Bica @ cestchic.beHair & Make-up: Eileen Catyan @ cestchic.beModels: Gloria Abelians et Sana @ IMMbruxellesProd. Agency: C’est Chic – www.cestchic.beClothing: Pierre-Antoine Vettorello Retouching: Antoine Melis @ cestchic.beLocation Studio la fabrique Bruxelles.
Many thanksLaetitia & Pierre antoine are very happy with the digitorial.











Cool Collector # Shopping Files


Via het blog 'in the birdcage' kwam ik terecht bij de site van het merk Dimepiece. Dit kledingmerk verkoopt voornamelijk hoodies, leggings en T-shirts met prints. Wel hele leuke. Hoewel de shirts met teksten beginnen te vervelen hebben zij nog wel een aantal hele leuke en vooral vrouwvriendelijke. Vooral shirts met attitude! De site zelf vind ik ook heel tof, het lijkt net of je in een soort mindfuck terecht komt tijdens het intro, heel leuk gedaan. Gezellig muziekje erbij, echt een onlinestore die snapt hoe het moet! Klik hier om zelf een kijkje te nemen!





Cool Collector # Accessoiry Files


Deze accessoires komen uit de nieuwe collectie van Ken and Dana Design. Van het merk had ik nog nooit gehoord, maar ik vind vooral de bovenstaande ontwerpen erg goed. De blokken aan de sjaals hebben iets urbans, exotisch en moderns tegelijkertijd! Op hun website zijn behalve de nieuwe collectie B-side nog vele andere collecties te zien en je kunt ze online bestellen! Klik hier en enjoy!!
October 20, 2009



Cool Collector # Art Files

In het vorige bericht schreef ik een stukje over superhelden, om nog even in de sfeer te blijven vond ik dit ook een opvallend idee. Deze beelden zijn gemaakt door de Indonesische illustrator en fotograaf Agan Harahap. Hij gebruikte oorlogs foto's en foto's van belangrijke politieke gebeurtenissen van midden 20e eeuw en photoshopte populaire superhelden in de foto's, waardoor het net lijkt of ze er echt bij waren. Als je superman naast Fidel Castro ziet staan, ziet het er best romantisch uit, die geschiedenis! Simpel idee, groots effect! Voor meer werk en informatie van Agan Harahap kun je kijken op zijn blog of in zijn deviantART gallery.



Cool Collector # Toy Files

Retro actiehelden zijn een trend. De cult kunstenaar/blogger en nog meer "Sucklord" (what's in a name?), speelt op deze trend in met een nieuw product. Hij maakte retro pakjes met kaartjes die je kunt verzamelen en ruilen met retro actiefiguren die hij zelf heeft bewerkt tot kunstwerkjes met een zeer hoog 'cult' gehalte. De pakjes heten dan ook heel toepasselijk "Suckpax". Voorlopig zijn er slechts 3600 pakjes verkrijgbaar en kosten ze 25 dollar per pakje. Je moet het dan ook niet zien als echte ruilkaartjes maar meer als een soort contemporary art. Je kunt ze bestellen op zijn website. Ik weet niet precies wat ik er van moet denken, maar ik vind het wel iets hebben, lekker geeky met een humoristische slag.










Cool Collector # Cosmetic Files

Deze foto's zijn gemaakt door Elisabeth Hoff. Ik vind haar portfolio niet geweldig maar deze lippen zijn wel erg cool!!

















Cool Collector # Food Files

Met deze flesjes Cola light kun je gezien worden! Ze zijn tot stand gekomen om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de aardbeving in Abruzzo in Italïe. De Italiaanse topvrouwen in de mode, Donatella Versace, Alberta Ferretti, Anna Molinari van Blumarine, Veronica Etro, Silvia Venturini van Fendi, Consuelo Castiglioni van Marni, Angela Missoni and Rossella Jardini van Moschino, hebben samen met Coca Cola deze acties bedacht. Ze ontwikkelde deze flesjes die werden geveild tijdens de "Tribute to fashion" show in Milaan tijdens fashionweek. Leuke actie, vind ik zelf want die flesjes wil ik ook wel! Volgends mij is het dan ook een goed idee als ze overal in de schappen kwamen te liggen, dan zouden al die slachtoffers in no time weer onderdak hebben!
October 17, 2009



























Cool Collector # Photography Files

Dit werk is van Kerstin zu Pan, ik vind het prachtig. Het enige wat ik weet is dat hij uit Berlijn komt. Op zijn website staat alleen een quote uit de Eyemazing:

"Beauty in unusual circumstances comes easily to the camera of Kerstin zu Pan, one of Berlin's most original photographers. Her photos are moments amid stories - playful wild stories that leave the reviewer guessing. Her work is expressive, ebulliant, and strange. There is always more here than is apparent at first glance."Clayton Maxwell, Eyemazing 3/2007

Verder alleen een lijstje publicaties maar verder houd hij zijn identiteit nogal mysterieus. Zijn foto’s gelukkig niet, daar staan er voldoende van op zijn site. Bekijk zijn werk hier.











Cool Collector # Style Files

Misschien ken je haar wel, Style Rookie, de dertien jarige blogster die de harten van de modeindustrie heeft veroverd. Ongeveer een jaar geleden zag ik haar blog voor het eerst en ik schok ervan want dacht ik: “hoeveel kan zo’n snotneus nou weten over mode?” Het tegendeel bleek waar en je mag best zeggen dat dit een wonderkind is. Ze is nu twee jaar bezig en je ziet haar ontwikkeling heel goed op haar blog. Haar naam is Tavi, ze woont in Chigago en omschrijft zichzelf als een nerd die de hele dag thuis outfitjes zit te proberen. Inmiddels heeft deze nerd 4 miljoen lezers en werd ze uitgenodigd voor de NY Fashion Week waar ze samen met haar vader heen ging. Nu staat ze ook op de cover van Pop Magazine en staat ze model in de editorial hierboven. Welke mode academie kan haar nog weigeren? Toch vraag ik me af en toe af of het helemaal door haarzelf geschreven is, haar taalgebruik en kennis zijn zo volwassen dat ik soms stiekem hoop dat het een commerciële set-up van een grote zus is of zo…. Was ik ook maar 13 en briljant…Lees haar blog hier.