June 11, 2009


Cool Collector # Video Files

Zie hieronder de nieuwe videoclip van
Patrick Wolf, de David Bowie van deze tijd. De clip is very arty al zeg ik het zelf. Minpuntje is dat het wel heel erg doet denken aan de clip van SIA, Soon We'll be found die we al eerder op dit blog bespraken. Het zal de glow in de darkverf wel zijn. Verder een must-see!




Cool Collector # Style Files

Fila, het sneakermerk dat in de nineties zo bloeide is bijna geheel uit het straatbeeld verdwenen. In Japan is het nog steeds (of weer) populair. Het Japanse Samurai Magazine werkte samen met het Japanse fashion label MACKDADDY om een nieuw paar Fila Sneakers te ontwerpen voor de tiende verjaardag van het merk. De sneakers zullen in zeer gelimiteerde oplage verschijnen en gaan $128 kosten.



























Cool Collector
# Food Files

Met deze cakejes kun je wel voor de dag komen als je een feestje geeft. Helaas hebben we niet allemaal de skills om ons eten er zo uit te laten zien. De cakejes zijn gestyled en gemaakt door de prop stylist
Lisa Edsalv en de foto's zijn gemaakt door fotograaf Therese Aldgard.

Cool Collector # Style Files

De populariteit van Karl Lagerfield als icoon groeit nog elke dag. Kennelijk kan Karl er zelf wel om lachen. Hij moet in ieder geval wel in een humoristische bui zijn geweest toen hij deze Tote Bag bedacht, en hem dan ook nog eens met regelmaat draagt. De beste man haalt de laatste tijd wel heel erg veel inspiratie uit zichzelf, het is best grappig, de vraag is alleen hoe lang nog!






Cool Collector # Style Files

Eigenlijk was blij dat de neon trend weer voorbij is, het is wel leuk maar vooral voor tieners want als je de twintig bent gepasseerd ziet het er toch een beetje kinderachtig uit. Toch vond ik deze editorial wel leuk om te zien. De editorial is gemaakt door de "
Misscrew" voor Adidas Originals en heeft de toepasselijke naam "All I dream about is Neon". Klik hier voor de hele editorial.

Cool Collector # Video Files

Ter promotie van hun nieuwe single "Ive seen enough" hebben de
Cold War Kids een interactieve videoclip laten maken. De video is geregiseerd door Sam Jones. Het is een vrij simpele clip maar het leuke is dat je je er zelf mee kunt bemoeien. Zo kun je bandleden individueel op stop zetten of hun kleur veranderen. Het is in ieder geval best leuk om even mee te klooien en het is absoluut orgineel. Zie en hoor het hier zelf.

Cool Collector # Virtual Files

Ook zo de pest aan passen? Gelukkig word dit in de toekomst overbodig en komen we steeds een stapje dichterbij. Het Duitse Fraunhofer instituut heeft namelijk een nieuwe virtuele spiegel ontworpen. De spiegel toont hoe een kledingstuk met een ander ontwerp je staat, zonder dat je deze hoeft aan te trekken. Je trekt een bepaald type t-shirt, overhemd of trui aan en de spiegel toont je alle beschikbare dessins. Je hoeft je dus maar één keer om te kleden om vele mogelijkheden te zien. Hoe kan dat dan? Het werkt met een camera boven de spiegel en digitale projecties, waarbij kreukels, vouwen, schaduwen en lichtval zo natuurgetrouw worden gesimuleerd. Het zal nog wel even duren voordat deze spiegels in de winkels voor de gewone consument verschijnen, maar er is hoop!

bron: www.bright.nl

Cool Collector # Eco Files

Aan de nieuwe expo "Super Contemporary" in het designmuseum in London heeft een aantal grote namen mee die gevraagd werden om hun visie te geven op design in London. Zo ook modeontwerper Paul Smith, hij maakte opvallende afvalkonijn 'New London Rubbish Bin's" genoemd. Weer eens wat anders als kleding voor de ontwerper. De konijnen hun oren lichten trouwens op wanneer je er iets in gooit. Wie het ook eens wil proberen kan de komende vier maanden de konijnen komen opzoeken in Covent Garden en Holland Park.


Cool Collector # Design Files
Misschien wat voor je volgende feestje??? De ballon is ontworpen door Vlad Nanca.






Cool Collector # Style Files

De accessoires op de foto's zijn gemaakt door de Duitse Denise Julia Reytan. Alleen al van het kijken naar haar werk wordt je erg vrolijk! Voor Denise gaat 'Less is more" absoluut niet op. Ze haalt haar inspiratie uit alledaagse consumptieproducten die haar inspireren en die in haar ogen de tijd en cultuur waarin we leven weergeven. Ze maakt zeer originele combinaties van materialen die je normaal gesproken niet zo snel zou verwachten. Verder heeft ze een fascinatie voor kleur en felle kleurcombinaties wat ook in haar werk naar voren komt. Haar talent is niet onopgemerkt gebleven. De ringen van de horloges heeft ze in opdracht voor H&M gemaakt. De armbanden van horlogeskeletten die "timepeace" heten zijn sinds deze maand verkrijgbaar, je moet haar wel effe mailen om er één te scoren. Haar website is absoluut een aanrader! Klik hier en enjoy!!