May 29, 2009















Cool Collector # Style Files

Zie hier de Editorial "The ultimate robotwoman is inviceble ' in het juni nummer van Dazed & Confused. De fotografie is gedaan door Mark Pilllai en de Styling nam Katie Shillingford (fashion editor bij Dazed & Confused) voor haar rekening. Erg cool!



Cool Collector # Design Files

Design met humor. Deze letters zijn de onderdelen die ook daadwerkelijk een stoel vormen. Ben benieuwd of het andere designers lukt om dit met andere voorwerpen te doen. Deze stoel is ontworpen door Eric Ku.



Cool Collector # Toy Files

Voor wie het zat is om naar het beeldscherm te turen en zin heeft om ouderwets aan tafel een spel te spelen is dit misschien wel iets. Een Super Mario bordspel, om draadloos je favouriete game te spelen. Het spel is ontworpen door Ashley Buerkett , op haar website staan nog meer aardige projecten.



Cool Collector # Style Files

Charlie le Mindu is een echte haar artiest. Hij is eigenaar van de trendy pop up kapsalon in oost- Londen en hij is hair director bij Super Super magazine. Daarnaast maakte hij afgelopen fashionweek debuut met zijn prachtige collectie pruiken, haarstukken en andere harige accessoires. Wanneer Charlie zich er mee gaat bemoeien is er nog weinig sprake van een 'kapsel', modellen veranderen spontaan in een sculptuur!






Cool Collector # Art Files

Zie hier hoe simpele ideeƫn vaak groots effect hebben! Dit werk is van de Amerikaanse Illustrator Brock Davis. Het toont gewone dagelijkse gebruiksvoorwerpen die in stukken zijn gevallen. Hoewel deze objecten van materialen zijn gemaakt die helemaal niet kunnen breken. Very nice!
May 27, 2009




Cool Collector # Video Files

De nieuwse single I Go I Go I Go van Wave Machine is voorzien van een zeer slimme videoclip. Inhoudelijk heb je geen flauw idee waar het op slaat maar visueel is het erg vermakelijk. Door effectief gebruik te maken van kleur ontstaat er een waar kunstwerkje. Wat ik ook erg knap vind zijn de keuze van de voorwerpen. Het ziet eruit als een middagje intensief rommelmarkten en een beetje kledderen met verf, ik betwijfel of het ook zo simpel was! Kijk zelf hieronder...



Cool Collector # Design Files

Op http://www.bright.nl/ stond vorige week het nieuws dat er een nieuwe openbare werkplaats is waar je 3D kunt printen. Hieronder het artikel:

"Mobieltje graveren, Ikea hacking, arduino project of 3D printen? In Den Haag kan het in een nieuw geopend FabLab.
Sinds vorige week kunnen creatieven in Den Haag gebruik maken van een nieuwe hightech werkplaats. Het
CabFabLab is daarmee Ć©Ć©n van de drie operationele FabLabs in Nederland. Een computergestuurde lasersnijder, CNC freesmachine en de 3D-printer, een groep vrijwilligers heeft hard gewerkt zodat jij zelfstandig of onder begeleiding die computergestuurde machines kunt gebruiken. Daarmee fabriceer je maquettes, modellen of prototypes en worden bestaande producten gepersonaliseerd zoals het lasergraveren van laptops en mobiele telefoons. De werkplekken worden tegen kostprijs beschikbaar gesteld.
Een van de eerste resultaten is het
Wallstream project, een webapplicatie die tijdens het prototyping weekend op 9 en 10 mei gebouwd is. Programmeurs, webdesigners en productontwerpers hebben in het CabFabLab een fysieke interface (web connected RFID reader) voor de applicatie ontwikkeld."

door: Ingeborg van Lieshout
Lees het orginele artikel hier
May 26, 2009

Cool Collector # Art Files

Street Art, wat eerst als vandalisme werd gezien is intussen uitgegroeid tot een erkende kunstvorm. Ondanks de enorme populariteit van deze kunstvorm zijn het vooral mannelijke kunstenaars die onze straten voorzien van kunstwerken die daarom ook vaak vrij mannelijk zijn. Toch beginnen er langzaam maar zeker ook vrouwelijke straatkunstenaars door te breken met hun "street art". Zo ook Judith Supine, ze is al enkele jaren bezig maar is inmiddels Ć©Ć©n van de hotste steet artists van New York. Haar werk herken je aan de figuren die over het algemeen een gifgroene huidskleur hebben. Het leuke van haar werk vind ik dat het erg vrouwelijk en enigzins modisch is. Iets wat we tot nu toe niet echt gewend waren in "Street art". Hopelijk gaan we in de toekomst meer van deze stoere vrouwen zien! Klik hier om Judith's photostream op Flickr te zien.


Cool Collector # Video Files

De nieuwe clip van Secta Chameleon bij de nieuwe single "More than a feeling" is onwijs knap gemaakt. De zangeres wordt hier neergezet als een soort van Mecano (ja, dat speelgoed met die schroefjes) robot met enkel een menselijk gezicht. De clip is voorzien van meer van deze futuristische ideeƫn maar heeft visueel een retro karakter. Erg knap!



Cool Collector # Style Files

Deze sneakers zijn ideaal voor wie moeilijkheden heeft met de vraag: Welk merk past bij mij? Deze sneakers zijn van Soul Food en worden verkocht in de boutique "Canal Street" die costumized sneakers en kunst verkoopt in New York. Deze sneakers bevatten duidelijke beeldelementen van onder andere Nike, Louis Vuitton, Chanel, Fendi en Prada! Ze zijn komisch bedoeld maar als ik ze had zou ik ze zo aantrekken!




Cool Collector # Social Files

Ze stinken, maken herrie en zien er meestal niet uit, vuilniswagens. Kortom de meeste zijn een doorn in het oog! In de V.S., Philadelphia om precies te zijn bedachten ze hier wat op. In samenwerking met het Mural arts en het Design Centre in de universiteit in Philadelphia kwam een interessant project tot stand. Tien vuilniswagens werden bekleed met grafische prints die gebasseerd waren op historische prints op textiel, zie hierboven het resultaat. Wat mij betreft doen we dat met alle vuilniswagens in de hele wereld!
May 20, 2009







Cool Collector # Art Files

De beelden hierboven komen uit de tentoonstelling 'The Travels of Bad' van Zander Blom. De tentoonstelling was tot voor kort te zien in de Rooke Gallery in Johannesburg. Beetje ver om te bezoeken en de tentoonstelling is al voorbij, dus eigenlijk oud nieuws. Toch vind ik deze installaties van verf en voorwerpen dusdanig gaaf dat ik denk dat het inspiratie kan bieden. Zander Blom heeft zelf het volgende te zeggen over zijn werk:

"The Travels of bad is essentially a satire that looks critically at the influence that exotic cultures and their artifacts have had on the avant-garde system of European visual art from the end of the 19th century onwards.The critique comes in the shape of mini-novella that is illustrated by a series of photographic works and accompanied by a pseudo rock-opera type symphonic drone thrash metal rock album."

Hoewel in dit werk de heftige kleuren en chaos dominant lijken te zijn, zie je dit nauwelijks terug in ouder werk van de kunstenaar. Zijn werk is wel chaotisch maar heeft ook een grafisch gevoel van ordening. Anyway, kijk hier zelf maar.... ik vind het gekleurde werk een stuk mooier in ieder geval!






Cool Collector # Style Files

Groot, groter, grootst! De truien komende winter beloven meer oversized dan ooit te worden. Zo ook de truiencollectie van de Chinese ontwerpster Yang Du. Haar collectie is kleurig, vrolijk en geĆÆnspireerd op allerlij flora en fauna, op een grappige manier. Zo kun je je kleden als een aardbei of een cactus. Daarnaast verwerkt ze veel portretten op een pop-achtige manier in haar breisels. Erg vrolijk en lekker warm! Lees hier een interview dat ze had met magazine Dazed & Confused.
May 15, 2009

Cool Collector # Food Files

In blogland trof ik deze afbeelding aan. Ziet er lekker chique uit voor een vette hap, al zeg ik het zelf. Ook het advies van Karl Lagerfield is weer lekker dubbelzinnig bij de afbeelding!


Cool Collector # Art Files

De Franse Kimiko Yoshida haar portfolio bestaat voornamelijk uit zelfportretten. Al jaren transformeert ze zichzelf tot ware kunstwerken met telkens weer andere thema's. Hierbij haalt ze vooral inspiratie uit cultuur en religie. Hierboven zie je wat beelden uit haar laatste serie.
Klik hier voor meer portretten.



Cool Collector # Food Files

The Grain Foods Foundation in Amerika heeft een project gelanceerd om aandacht te vragen voor de toenemende honger in de V.S. Het project, the Bread Art project is een soort virtueel museum waar boterhammen als canvassen dienen. Je kan kunstige boterhammetjes bekijken, maar je kunt er ook Ć©Ć©n zelf maken. Voor elke gemaakte kunstboterham doneert The Grains Foods Foundation $1 dollar bovenop de $50.000 dollar die ze al investeren om het probleem tegen te gaan. Ik vraag me alleen af hoeveel dollar die superflashy site heeft gekost!


Cool Collector # Style Files

De nieuwe videoclip van La Roux is een knap staaltje animatie. De combinatie van film en grafische vormgeving druipt er vanaf. Bovendien ziet ze er zelf ook supercool uit Een dikke tien voor de art directie! Check de clip hieronder!





Cool Collector # Eco Files

Anna Garforth is naast illustratrice een 'groene' straatkunstenares en haar werk is alles behalve saai. Geen geitensokkengelul! Vooral haar project 'Mossenger', berichten van mos op de muur, vind ik erg inspirerend. Alleen de naam vind ik al erg goed gevonden. Ook haar project met jerrycans is erg leuk, hoewel het gecreabea met oude flessen me inmiddels een beetje door m'n strot komt. Deze exemplaren zijn zeer fraai, en dragen ook nog eens iets positiefs bij aan het straatbeeld!


Cool Collector # Travel Files

Stijl, sex en soep... wat is het? Wat is het? Vraag je je waarschijnlijk af. Wel, het is de titel van de introductiecampagne van een nieuw hotelconcept in Maastricht..Het hotel heeft nog geen naam, maar draagt tijdelijk de werktitel 'Hotel X' .Het doel van de campagne is de nieuwgierigheid van Maastrichtenaren en bezoekers van de stad te prikkelen. Hier een toelichting van de bedenkers:

Stijl; staat voor design, architectuur en kunst. Maastricht als historische en contemporaine stad en alles wat hier mee te maken heeft.
Sex; staat voor sexy en nieuwsgierigheid en gaat over de gedeelde passie en het gewone dagelijkse leven, een concept voor iedereen.
Soep; staat voor cuisine, authenticiteit en echtheid, een creatie voor eenieder die een gezellige en sfeervolle plek wil bezoeken en over de wijze waarop het verblijf beleefd gaat worden.

Het hotel probeert op diverse manieren nu al een band op te bouwen met zijn potentiele klanten. Zo kun je de verbouwing volgen op de site en op youtube. Daarnaast wil het hotel haar gasten gaan verrassen met een "ogenopenend en glimlachvormend" interieur. Design en oudere stijl, in een innovatieve en eigentijdse omgeving. Ze zijn daarom op zoek naar unieke, soms zeldzame meubels en accesoires om van 'hotel X‘ een gezellige huiskamer te maken. Om dit te kunnen realiseren roepen ze mensen op die denken geschikte spullen te hebben die in dit concept passen, deze spullen aan hun te verkopen. Dus ben je blut maar heb je spullen zat, klik hier.

Cool Collector # Style Files

Tja, kan Peaches iets doen wat niet cool is? Ook haar nieuwe single 'More' en bijbehorende clip zijn weer zeer de moeite waard! De styling is kleurrijk, speels en includes heel veel balonnen, maar of ze met 'More' ballonen bedoelt??
Check de clip hieronder!















Cool Collector # Eco Files

Zie hier bommen die goed doen! De zaadbommen zijn ontworpen om uit vliegtuigen te laten vallen in woestijngebieden. Door de global warming zijn een hoop woestijnen veel te droog en worden deze droge gebieden steeds groter waardoor steeds meer land onbewoonbaar word. In de zaadbommen zit niet alleen zaad, maar ook stoffen die ervoor zorgen dat de plantjes genoeg voeding krijgen om ook daadwerkelijk te kunnen groeien in deze droge toestanden. De zaadbommen zijn ontworpen door Hwang Jin Wook, Jeon You Ho, Han Kuk II and Kim Ji Myung, het plan is nog puur conceptueel maar de makers hopen dat ze uiteindelijk wel in gebruik zullen worden genomen!
klik hier voor meer info
May 13, 2009



Cool Collector # Art Files

Zie hier de prachtige sculpturen van AJ Fosik. Ik vind ze prachtig. Helaas heeft AJ geen duidelijke website op een rommelige myspace na! Hier zijn gelukkig wel meer van zijn werken te zien.



Cool Collector # Style Files

Natural Coolness Jean-Charles de Castelbajac heeft voor Lego een collectie ontworpen. Geen collectie voor personen, maar een collectie voor legopoppetjes. De collectie wordt dan ook gepresenteerd door legopoppetjes. Op de site van Jean-Charles de Castelbajac staat de modeshow van deze collectie, volledig in lego stijl. De modellen zijn legopoppetjes en ook het publiek bestaat uit legopoppetjes. In sommige poppetjes lijk je vooraanstaande figuren uit de fashionwereld te herkennen, zoals Anna Wintour. Met de gewone consument van vlees en bloed is ook rekening gehouden. Voor hen ontwierp Jean-Charles de Castelbajac een zonnenbril met pootjes van legoplaat, hierop kun je je uit leven met legosteentjes en zo zelf keer op keer je zonnenbril een persoonlijke touch geven! Bekijk hieronder de erg leuke modeshow van JC voor lego!










Cool Collector # Artist Files

Deze beelden komen uit het portfolio van de Duitser Robert G. Bartholot aka Bartholot. In zijn werk als art director weet hij fotografie en grafische vormgeving op zeer orginele wijze te combineren. I like it! Klik hier om zijn werk te bekijken. via: trendland.net

Cool Collector # Anti Files

Als gewone burger moet je de openbare ruimte claimen. Deze is nou eenmaal van jou. Sommige organisaties gaan daar wel heel serieus, of beter gezegd humoristisch, mee om. Neem bijvoorbeeld Improv Everywhere en Public Art Campaign in New York. Deze laatste kwam er achter dat veel commerciƫle billboards eigenlijk illegaal worden gebruikt. Daarom werd de New York Street Advertising Takeover georganiseerd, wat burgers oproept de publieke ruimte te transformeren met kunstwerken van eigen hand.
Meer dan 80 artiesten deden mee en 126 illegale billboards werden omgetoverd tot street art. Een mooie is die van Ji Lee's: een hele grote delete knop waarmee je in en keer alle ads kan verwijderen. Bron:
www.blend.nl

May 12, 2009
Cool Collector # Art Files

In het Modemuseum in Antwerpen is momenteel de tentoonstelling 'Paper fashion' te zien. Het gebruik van het materiaal papier zie je in verschillende culturen en periodes in de modegeschiedenis terug. Het Modemuseum vond dat dit nog een nauwelijks bekend en bestudeerd fenomeen is en wil daarom aandacht schenken aan dit onderwerp door middel van deze tentoonstelling. Er wordt vooral veel aandacht besteed aan de 'Paper dress' uit de jaren zestig. Deze jurk was toen een ware rage, het museum toont een flink aantal van deze jurken. Je wordt erg blij van alle kleurtjes en printjes die de jurken zo bijzonder maken. Walter van Beirendonck ontwierp speciaal voor deze voorstelling een 'Paperdress' die je hier kunt kopen. Maar dit is niet het enige, de tentoonstelling toont diverse soorten toepassingen van papier in mode. Zo zijn er jurken van kranten te zien, maar ook exemplaren van bijvoorbeeld Gareth Pugh. De tentoonstelling is zeker de moeite waard en is nog tot en met 16 augustus te zien in het modemuseum in Antwerpen.
May 11, 2009


Cool Collector # Society Files

Craig Damrauer ontwikkelde zijn eigen wiskunde. Niet met cijfers maar met taal. De formules spelen vaak in op hedendaagse trendthema's maar er zitten ook formules tussen die simpelweg alleen grappig zijn. Zijn site die helemaal vol staat met deze formules is echt een aanrader, alleen zijn het er wel erg veel!