February 26, 2009
Cool Collector # Nostalgic Files

Dit ziet er misschien uit als een lp-speler maar til de lp op en je kunt er ook cd's incl. MP3, MP4, WAV etc. op draaien. Het apparaat is ontworpen door Yanko Design. Voor meer info klik hier.
























Cool Collector # Virtual Files

Je staat er niet elke dag bij stil, maar wat gebeurt er met je virtuele identiteit als je dood gaat? Je Hyves, Facebook, mySpace en andere gegevens kunnen soms jaren levenloos over het internet heen zwerven. Hoe lang kun je eigenlijk e-mail ontvangen na je overlijden?
Over dit soort vragen gaat de tentoonstelling Ik R.I.P. van Mediamatic in Amsterdam. Veel profieltjes veranderen in een soort condoleanceregister. Sommige niet, je kunt ook zorgen dat je duidelijke instructies (en wachtwoorden) over je digitale identiteit nalaat voor de nabestaande. Mediamatic heeft ter gelegenheid een website gelanceerd waarop je kunt aangeven wat er met je digitale identiteit moet gebeuren wanneer je overlijd.






















Cool Collector # Nostalgic Files

De heldenavonden van de Willem de Kooning Academie waren zelden zo vol als de laatste heldenavond op 12 februari in Lantaren/Venster. De helden waren deze editie Rembo en Rembo, cult helden van VPRO’s Villa Achterwerk. De avond was al uitverkocht voordat het officieel bekend werd gemaakt dat Rembo en Rembo zouden komen. Theo Wesselo is tegenwoordig zanger in de band Hausmagger en Maxim Hartman presenteert nog altijd regelmatig kinderprogramma’s voor de VPRO. En wat blijkt, jeugdhelden zijn ook gewoon mensen. Zo ontwikkelde Maxim een methode om het casino te kloppen. Helaas geen waterdichte want het balletje kwam opeens toch verkeerd terecht tijdens roulette. Hij werd met een schuld van 620.000 euro opgezadeld die hij sinds 1991 aan het afbetalen is. Hij moet nog 87.500. Wie zich afvraagt waar hun inspiratie vandaan kwam kan zelf ook aan de slag. Het begon met slechte moppenboeken van de Slegte. ‘Leg er een dubbele laag in en je bent goed bezig’ aldus Maxim. Bron: NRC Next
klik hier voor de Rembo en Rembo myspace. Klik hier voor de site over Rembo en Rembo op Villa Achterwerk.
February 19, 2009



Cool Collector
# Art Files
In Madrid is de Madrid International Contemporary Art Fair aan de gang. Dit kunstwerk van de rebelse kunstenaar Eugenio Merino trok erg veel aandacht. Deze Damien Hirst look-a-like lijkt levensecht al is hij een beetje gekaraktiseerd uit verhouding getrokken. De Damien Hirst look-a-like, bekend van het kunstwerk 'For the love of God', heeft de titel 'For the love of gold' en werd al heel snel verkocht aan een kunstverzamelaar uit Fl0rida. Dit werk leverde helaas minder op dan 'For the love of Gold', maar $33,500 kan hij wel in zijn zak steken!


Cool Collector # Interior Files

Meer fashion in je huis? Met deze lamp kun je helemaal los! Je kunt de lamp in allerlij vormen plaatsen en als je het goud zat bent kun je hem altijd nog aankleden! De lamp is ontworpen door Daniel Love Object. Om meer van dit designlabel te zien klik hier.



Cool Collector # Eco Files
We staan er niet elke dag bij stil, maar onze behoefte aan mooie gadgets zorgt voor enorme hopen technisch afval. Met deze telefoon hoef je je geen zorgen over dit probleem! Deze telefoon van designer Je-Hyun Kim is van gras gemaakt en biologisch afbreekbaar. De telefoon bevat alleen de echt nodige onderdelen! Of het praktisch is, is nog maar de vraag!

Cool Collector # Art Files

De illustratrice Beata Bouch word gezien als de veelbelovende modeillustratrice van het moment. Ze maakt gebruik kan ontzettend mooi tekenen maar weet ook op zeer creatieve wijze collages samen te stellen. Zeker de moeite waard! Bezoek de site van dit Zweedse talent hier.



Cool Collector # Mobility Files

Chanel heeft bekend gemaakt dat dit snelle apparaat binnenkort op de markt komt. Hiermee kun je met 20 km per uur stylish verantwoord door de stad heen racen. Het enige wat je hoeft te doen is licht te leunen in de richting die je wil ingaan!
http://www.chanel.com/


Cool Collector # Toy Files

Ook in de hiphopscene wordt het oude speelgoed van zolder gehaald voor wat creatieve inspiratie. Zie hier twee van de twintig hiphop covers die op http://www.formatmag.com/ staan. Erg grappig...Voor alle twintig covers kun je kijken op de onderstaande link.
February 18, 2009






Trendinvestigation # Food Files

Soms heb je van die verjaardagen waar je niet kunt verschijnen zonder kadootje maar niks kan kopen omdat ze alles al hebben lees: ouders, tantes, ooms, opa's, oma's etc. Zie hier een orginele oplossing. Designkaas, gegarandeerd orgineel. Wil je helemaal slijmen Photoshop je moeders hoofd met de tekst 'voor de allerliefste moeder', upload het plaatje naar de site en verras je moeder met een zelf ontworpen kaas! En dat alles voor slecht 17 euro! welliswaar exclusief verzendkosten, de smaak schijnt ook exclusief te zijn, dat ik ook wat waard!
Cool Collector # Media Files


Tijdens het surfen kwam ik dit gratis online fashionmagazine, So Tacky tegen. Op het eerste gezicht lijkt het op een hip underground lifestyleblaadje uit Londen of een dergelijke fashionable Europese stad. Schijn bedriegt, het online magazine wordt de wereld in gezonden vanuit het midden van Nederland. Uit Zeist wel te verstaan, wat mij blij verraste! Op de website staat ook dat aspirant stylisten, fotografen en andere talenten hun werk kunnen oploaden. Wanneer het beeld 'Tacky' genoeg is komt het erin. Dus wie nodig wat exposure nodig heeft kan zijn 'Tacky" credebilty bij deze testen!

http://www.sotackymag.com/







































Cool Collector # Style Files









Adidasliefhebbers kunnen op jacht naar een nieuwe must-have special collection. Niemand minder dan de eigenzinnige Jeremy Scott heeft een special collection voor Adidas ontworpen die nog tot maart in geselecteerde Adidas stores in Europa verkrijgbaar is. De samenwerking is onderdeel van het Adidas Originals by Originals project.De collectie bevat items voor heren en dames.



Jeremy himself omschrijft de collectie als 'bright, shiny en sparkly', dat is ook wel te zien op de foto's. Het is een collectie die je letterlijk wil laten springen. De collectie bevat bijvoorbeeld gouden sneakers met aangehechte vleugeltjes op de plekken van de iconische drie strepen. De collectie is ironisch maar op een humoristische, energieke manier. Een andere energiek item is het luipaartrainingsjack, als je dit aan hebt moet je wel springen!